'La façana és meua, la vorera de tots, el gos és teu'05 desembre 2018Sota el lema: “La façana és meua, la vorera de tots, el gos és teu”, l’Associació de Comerciants de Roís de Corella llança a partir de dilluns una campanya cívica, d’una forma amable i lúdica, per a conscienciar els propietaris de cans sobre la recollida dels excrements i la neteja dels orins que diàriament dipositen les seues mascotes als carrers i a les portes o façanes de comerços i que, a més d’afectar la imatge de la ciutat, poden ocasionar problemes de salubritat, afecten el mobiliari urbà i malbaraten els diners públics.  

        A la campanya, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, s’hi han sumat les associacions de comerciants de Plaça El·líptica-República Argentina i Corea. I s’espera que s’estenga a la resta de barris de la ciutat. “No volem una campanya agressiva, sinó que siga ben acceptada per la ciutadania, per això hem pensat en personatges infantils de series d’animació de la televisió com un sheriff de la Patrulla Canina de dos metres d'alçada, acompanyat de Minnie Mouse, que repartiran cartells, llepolies als més menuts i unes borses de plàstic biodegradables”, ha explicat el president dels comerciants de Roís de Corella, Julio Cantó.  

        El regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, s’ha adherit també a la iniciativa i el seu departament finançarà les borses de plàstic biodegradable que s’hi repartiran des del 10 de desembre fins al Nadal.  

        La presidenta de la Junta de Districte de Roís de Corella i regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha agraït la iniciativa cívica de l’Associació de Comerciants de Roís de Corella i ha anunciat que el seu departament prepara una “campanya complementària consistent en el repartiment de botelles de plàstic, fàcils de transportar, per a que el propietaris de gossos eliminen també els orins que deixen les seues mascotes. Començarem pel barri de Corea i seguirem per la resta de districtes de la ciutat”.