L' Actualitat de Gandia

La XIVEGa PRESENTA UN NOU SENDER INTERPRETATIU AL PARATGE NATURAL MUNICIPAL PARPALLĂ“-BORRELL12 juliol 2019La regidora de Gestió Responsable del Territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada de la representant d’Ideari (gestiona el Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell), Helena Paricio, han anunciat la presentació, el pròxim dimarts 16 de juliol, d’un nou itinerari circular on tot aquell qui vullga podrà conèixer les principals característiques del Paratge de Parpalló-Borrell mitjançant un joc de pistes i plafons que ens guiaran al llarg del recorregut.

Des del Departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament  de Gandia s’ha condicionat un itinerari familiar de 2 km aproximadament i 1 hora de durada, que discorre pel camí que porta a la Cova del Parpalló, però amb la possibilitat de tornar al Centre d’Interpretació per un nou sender habilitat on el públic pot descobrir els trets que fan valuós aquest paratge. Durant el recorregut un total de deu plafons donen informació sobre el paratge: la fauna, la vegetació, el cicle de l’aigua, la protecció davant els incendis, la Cova del Parpalló... junt a una sèrie de pistes que els i les participants poden trobar amb l’ajuda del contingut dels panells. S’inclouen il·lustracions, fotografies, textos i pistes, amb un disseny molt didàctic i adreçat sobretot a un públic familiar.

“Un sender local on a més de gaudir de la flora del paratge, els plafons traslladaran als visitants la importància d’aquest ecosistema i posen en valor el patrimoni natural i cultural de Gandia.  Promovent així tant l’educació ambiental com l’eco-turisme en els quals treballen els centres d’interpretació ambiental”,  ha assegurat Izquierdo.

L’activitat del proper dimarts consistirà en la realització per primera vegada d’aquest sender, adreçat a tot tipus de públic amb el següent programa:

-10:00h Rebuda dels participants al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell.

-11:00h Finalització del recorregut i llimonada ecològica per als participants.

Després d’aquesta presentació, l’itinerari estarà obert per a que qualsevol persona en qualsevol moment puga realitzar-lo de manera autoguiada. Al Centre d’Interpretació trobarà material complementari per a la seua realització això com més informació sobre les rutes i visites guiades que es poden realitzar al paratge.