L' Actualitat de Gandia

Naix la iniciativa `Emergents┬┤ per a promocionar grups musicals locals novells i apropar la cultura als barris13 novembre 2019



El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del tècnic i programador musical municipal, Eudald González, ha presentat aquest matí la iniciativa  “Emergents”, que pretén donar suport als grups de música locals novells i, alhora, diversificar l’oferta musical, portant-la als barris.  El departament de Cultura pretén obrir una borsa a través de la web municipal www.gandia.org (apartat cultura) o el correu electrònic emergents@gandia.org.

        “Volem donar eixa primera oportunitat als nostres grups de música emergents que necessiten trobar espais de visibilitat de la seua música, amb independència dels estils musicals i l’edat. Farem accions com concerts al llarg de l’any. Tenim un deute històric amb els grups de música local. També ens servirà per a dinamitzar els barris i apropar la cultura, la programació musical als nostres centres socials”, ha assegurat González.

        El regidor de Cultura ha anunciat que s’està treballant en la creació d’un espai que assessore i connecte els grups emergents amb promotors, tècnics, programadors curturals, altres bandes o cantants locals amb experiència, com ara els internacionals Zoo, La Raíz. O Carles Dénia, Javi Vercher, etc...

        Des de l’experiència, com a programador musical municipal, Eudald González ha destacat la importància d’establir una xarxa musical a la ciutat. “Aquesta és una oportunitat magnífica de que la gent novell, creativa, puga donar-se a conèixer. Hi caben tots els estils musicals”.   

Carmela Miñana, serà la tècnica municipal del departament que gestionarà el registre de grups musicals emergents. “De fet, ja estem en contacte amb escoles de música, estudis de gravació, etc...”, ha indicat.