L' Actualitat de Gandia

La Universitat de València obrirà una extensió del Parc Científic en Gandia17 febrer 2020Els empresaris saforencs han arribat al Parc Científic de la Universitat (PCUV) acompanyats de l’alcadessa Morant i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, Carmen Fuster. L’objectiu de la visita, compartir impressions amb la direcció de la Universitat i els empresaris del Parc Científic al voltant dels interessos comuns entre la indústria del coneixement i el sector empresarial, de cara a establir diferents línies de cooperació orientades a la millora del sector productiu valencià.

La Universitat de València va ser creada fa més de cinc segles per a millorar la societat valenciana. En totes les branques del coneixement fem transferència a la societat i aquesta és una de les fortaleses d’aquesta institució acadèmica, que és generalista i plenament conscient de la importància que té compenetrar-se amb els empresaris, identificar les seues necessitats i les seues peculiaritats”, ha dit la rectora després d’anunciar que la Universitat i l’Ajuntament de Gandia han acordat obrir una seu del Parc Científic a la ciutat ducal. “La Universitat compta ja amb un Centre Internacional a Gandia i ara vol ampliar la seua presència amb una nova seu del PCUV a la capital de La Safor”, ha anunciat als empresaris.

Per la seua banda, Diana Morant ha expressat la seua satisfacció amb aquesta iniciativa per a la transferència del coneixement i el seu compromís amb el desenvolupament de la nova seu del Parc a Gandia. “Per a nosaltres, es tracta d’una oportunitat que sabrem aprofitar per a créixer. Les empreses són plenament conscients que el futur passa per la innovació, pel coneixement, i que per a dibuixar-lo és fonamental alimentar-nos de la Universitat. L’anunci que ha fet hui la rectora suposa el principi d’una revolució en matèria empresarial i social a la nostra comarca”, ha comentat.

Al llarg de la reunió s’ha parlat també de la ubicació de la nova seu a l’edifici Tossal de Gandia, així com d’altres línies futures de col·laboració entre aquest Ajuntament i la Universitat de València, com ara la possible implantació de graus orientats a les peculiaritats de l’entorn productiu de la comarca. “Hui podem estar posant la llavor d’un interessant projecte –ha conclòs Morant–. Crear un espai físic per a materialitzar-lo és important, però molt més importants són les relacions que s’hi estableixen. Hem vingut ací a crear algo nou”.

La jornada ha conclòs amb un visita, guiada pel director del Parc Científic, Juan Antonio Raga, de la delegació de Gandia a la companyia biotecnològica ADM-Biopolis, empresa veterana en aquest entorn per a la innovació, i un networking empresarial entre Cumulus City, Darwin Bioprospecting Excellence, Red Hat i ValGenetics –ubicades al PCUV– i les firmes de la Safor Autis Ingenieros, Azimut Electronics, La Tienda HOME, Dulcesol, ODEC, Peisa, Teika-Café Max, Tecatel-MedipHealth i el Cercle d’Economia de La Safor (CES).