Adjudicat el transport públic urbà mentre es prepara la licitació definitiva del servei que unifica L´urbanet i La Marina Gandiense12 gener 2018El regidor d’Administració Pública, José Manuel Prieto, i l’edil de Gestió Responsable del Territori (Transport Públic), Xavier Ródenas, han anunciat aquest matí que s’està resolent un dels contractes més importants de la ciutat, el del transport públic. De fet, en els pròxims mesos es produirà la licitació definitiva del servei per un període de 15 anys. Mentre això ocorre, s’ha optat per donar-li més garantia jurídica a l’actual concessió, que va finalitzar el 31 de març passat i funcionava amb pròrrogues. Així, s’ha fet una adjudicació directa a l’actual empresa que gestiona l’Urbanet, la Marina Gandiense SL, fins que es resolga la licitació o per un màxim de dos anys. Es mantenen les mateixes condicions de prestació de serveis, però s’introdueix una novetat important, que condicionarà també la futura licitació. I és que el Pla d’Ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda a l’Ajuntament de Gandia obligava a reduir progressivament l’aportació municipal fins a deixar-la a zero al 2018. Fins ara, el servei costava a les arques públiques més de 300.000 € anuals, una xifra que ja es va reduir considerablement respecte a l’aportació de l’inici de la legislatura que era d’1 milió d’euros, ha informat Prieto.  

És una demostració d’eficàcia del Govern local, que un a un, ha anat donant-li cobertura legal a molts serveis que funcionaven d’una forma alegal. No hi ha experiències en l'àmbit europeu de contractar serveis públics d’aquestes característiques sense aportació municipal. Per tant és un repte en el qual ja s’estan fixant moltes administracions”, ha assegurat Ródenas.

Futur servei

La licitació prevista del nou servei de transport públic per a 15 anys mantindrà el cost zero per a les arques públiques i incorporarà novetats importants, com ara noves línies i la unificació de l’Urbanet amb la Marina Gandiense, el recorregut del qual passarà a considerar-se també urbà.   

Finalment, Prieto ha recordat que el Govern va heretar també un important deute amb l’empresa concessionària del servei, que ha esdevingut una reclamació judicial per 400.000 € (deute i interessos) que es troba a hores d’ara en vies de solució.