Barceló destaca les millores en les àrees de Maternitat i Pediatria de l'Hospital de Gandia08 novembre 2018La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat hui el departament de salut de Gandia i ha destacat les millores d'humanització recentment introduïdes tant en les àrees de Maternitat i Pediatria de l'hospital Francesc de Borja, com en els centres de salut de Beniopa i Corea, que ja disposen del sistema de gestió de torns instal·lat prèviament amb èxit a l'hospital.

En concret, la responsable de Sanitat ha visitat el nou quiròfan de l'hospital Francesc de Borja, que s'ha posat en marxa recentment per assistir urgències obstètriques i per funcionar com sala de parts d'alt risc. És el nové quiròfan de què disposa l'hospital, que va obrir les portes el 2015 amb vuit quiròfans, i en l'obertura s'han invertit 270.000 euros.

La consellera, que ha visitat el centre acompanyada per la directora territorial de Sanitat de València, Maite Cardona; la directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García, i l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mantingut una reunió amb l'equip directiu del departament de salut a la seua arribada a l'hospital i ha destacat "les millores en humanització introduïdes en els últims mesos al departament, que sens dubte redunden en una millor atenció als pacients".

Exemple d'això són també els tallers de lactància materna que es realitzen cada dia a la nova sala condicionada per a això en l'àrea maternal de l'hospital. Es tracta d'una iniciativa de l'equip d'infermeria de la unitat de Maternitat amb l'objectiu d'assessorar a les mares en els primers dies de vida del nadó.

Una altra de les mesures d'humanització de l'assistència posada en marxa a l'hospital són els projectors audiovisuals instal·lats en una de les consultes externes de Pediatria i en Urgències pediàtriques per tal de tranquil·litzar i entretenir els xiquets mentre se'ls fan proves, cures o tractaments, "el que més permet treballar de forma més eficaç als sanitaris", com ha destacat la consellera.

Després de la visita, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha agraït a la Consellera la millora constant de les infraestructures no només en el Francesc de Borja sinó també en els Centres de Salut de Gandia. "Estem davant d'una legislatura històrica en matèria d'inversions. Coneixem el Pla Edificant, la construcció del nou Palau de Justícia a més del Centre de Salut Integral de Roís de Corella". Sobre aquest últim projecte, l'alcaldessa ha destacat que es tracta d'una iniciativa "molt ambiciosa". "Partíem d'una situació molt complicada, amb un edifici al que se li havia retirat la llicència i que estava completament desmantellat i era inservible segons els codis urbanístics actuals. Agraïm a la Conselleria el projecte que solaparà el procés d'enderroc amb el projecte de construcció perquè el nou centre siga una realitat els més aviat millor".
Quant a l'enderrocament, Morant ha destacat que s'ha preparat un projecte que cause les mínimes molèsties als veïns del barri.

Sobre les noves instal·lacions, Morant les ha valorat positivament. "Són iniciatives que van destinades als xiquets i a les mares que acaben de finalitzar el part. Agraïm que totes aquestes mesures s'hagen realitzat amb les últimes tecnologies per a cobrir les necessitats de la ciutat i la comarca de la millor manera possible".


Atenció Primària
A més de visitar l'Hospital Francesc de Borja, la consellera ha acudit també el centre de salut de Corea, a Gandia, per comprovar l'eficàcia del sistema de gestió de torns a través de pantalles i màquines expenedores de tiquets.

Aquest procés, que ja es va posar en marxa amb èxit a l'Hospital i ara s'ha introduït també al Centre de Salut de Beniopa, permet un major control per part dels professionals del procés assistencial dels pacients; evita cues al taulell, i manté la confidencialitat dels usuaris, ja que en tot moment utilitza codis alfanumèrics substituint les trucades per noms i cognoms.