PORRAT DEL RAVAL 2020


Aquest cap de setmana se celebra l'XI Porrat del Raval organitzat per l'associació de veïns d'aquest barri amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i la participació de diferents col·lectius de la ciutat.

Encara que en el matí del dissabte ja es realitzaran algunes activitats, com un campionat de futbolí, el porrat començarà oficialment a les 12.00 hores amb el tradicional volteig de campanes i el pregó que anirà acompanyat per la Banda de Tambors, Cornetes i Gaites de l’Ecce Homo-Raval. A les 13.00 hores hi haurà una exhibició d'ocells exòtics i a continuació una cercavila amb xanquers.

Durant tot el dia es podrà visitar els tradicionals llocs del porrat, el mercat medieval, exposicions i mostres d'oficis artesanals. Per als més xicotets s'han organitzat jocs, tallers i espectacles d'animació i ja a la vesprada, a les 19.00 hores, s'oferirà una xocolatada. A la nit, sopar de sobaquillo per a la qual cal inscriure's en el Centre Social del Raval.

Finalment, a les 22 hores hi ha programat un espectacle de focs.

El diumenge continuaran les activitats al matí amb una exhibició de dansa del ventre per alumnes que assisteixen a aquestes classes en el centre social. A les 13,30 hores tindrà lloc en la Plaça de Sant Josep un espectacle còmic. Per a finalitzar, a les 19.00 hores se celebrarà l'Ofrena del Porrat a sant Josep, acompanyada per la Rondalla de l’Agredolç.

En l'apartat gastronòmic, un any més s'obrirà la zona de tapes i menjars “El Barracó de Poma” que estarà situada en la plaça Sant Josep. Així mateix, dotze bars del barri oferiran menús el dissabte (putxero) i el diumenge (paella) al preu de 10 euros. Els tiquets s'han d'adquirir amb antelació en el Centre Social de Raval.

El Porrat del Raval homenatjarà enguany a Vicent Ferrer, Fill Predilecte de Gandia i nascut en aquest barri, amb una exposició que mostrarà la labor humanitària que realitza la seua fundació. Aquesta mostra es podrà visitar al carrer Fundació Vicent Ferrer.