Gandia reprén la seua promoció en fires de turisme en plena temporada

12/9/2019


El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, acompanyat per la tècnica de Turisme Olatz Megía, han comparegut en roda de premsa aquest matí per informar de la presència que tindrà la ciutat de Gandia en les pròximes fires de Turisme que se celebren entre els mesos de setembre i novembre. D'aquesta manera, Gandia acudirà de la mà de la Diputació de la Generalitat a un total de sis fires nacionals i internacionals.

La primera de les fires on Gandia estarà present serà la Plus 50 Beurs d'Utrecht, adreçada al mercat sènior holandés, els dies 17 i 18 de setembre. El departament de Turisme està present en aquesta cita des de fa nou edicions.

La fira que celebra el seu XXVIII edició, és la més important del turisme sènior als Països Baixos. L'edició de 2018 de 50 Plus Beurs va atraure prop de 97.000 visitants i va comptar amb 565 expositors nacionals i internacionals. La mitjana d'edat d'aquests visitants va ser de 61 anys i la afluència més gran va ser d'origen neerlandés.

El turisme sènior és fonamental perquè contribueix a mantenir l'activitat turística durant tot l'any, ja que són turistes que viatgen sobretot en temporada mitjana i baixa, sent les estades i despesa superiors a la mitjana la qual cosa ajuda a aconseguir la desestacionalització i un augment de la rendibilitat turística.

El mercat holandés és un dels primordials per a Gandia degut de l'obertura de línies aèries des de l'aeroport de València cap a diferents aeroports holandesos (Amsterdam i Eindhoven) fent de Gandia una destinació més propera i atractiva.

Sobre la presència en aquestes fires, Vicent Mascarell ha destacat que "des de fa temps s'ha realitzant un esforç des del departament conjuntament amb la Generalitat i la Diputació de València que ha suposat un increment de turisme estranger". Sobre el turisme holandés, Mascarell ha informat que suposa un 8% de total d'estrangers que ens visiten i que la xifra segueix creixent. "Som conscients que el nostre turisme està centrat en el centre del país i que els turistes estrangers i el turisme especialitzat és on podem créixer de manera més destacada".

El regidor també ha incidit que Gandia estarà present en sis fires però que es buscarà noves cites internacionals per aconseguir un turisme més especialitzat que se centre en el gastronòmic, esportiu i el conegut com patrimonial-mediambiental. Turistes que interactuen amb les destinacions, amb més poder adquisitiu i que visiten ciutats fora de la temporada turística alta.

Per la seua banda, Olatz Megía ha informat que durant la Plus 50 Beurs d'Utrecht, el departament de Turisme ja té concertades nou cites amb Touroperadors i agències especialitzades en estades de llarga durada en apartaments, càmpings i hotels. "Hem buscat agències que ja estan treballant a la zona per tal que coneguen tota la riquesa que té Gandia i el que els podem oferir". "Ara mateix, el turisme estranger suposa un 12% del total de visitants i creiem que és una gran oportunitat per créixer".

Després de la fira d'Utrecht, Gandia serà present a la Fira TTG Travel Experience de Rimini, la World Travel Market de Londres, la Fira de Tots Sants de Cocentaina, la IBTM De Barcelona que és la més important en el sector MICE (Congressos) d'Espanya i a la Fira Intur de Valladolid.

A totes les fires a les quals assisteix Gandia ho fa sota el paraigua de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat Provincial València Turisme.