Front comú per a la regeneració urbana dels barris de Gandia i la cerca de solucions habitacionals

12/9/2019


L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el Vice-alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la regidora delegada d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, acompanyats de tècnics municipals, han mantingut aquest matí una reunió de treball amb les Directores Generals d’Habitatge i Emergència habitacional i Funció social de l’habitatge, Elena Azcárraga i Lorena Sanz, respectivament, i amb el director general de l’Empresa Valenciana de l’Habitatge (l’EVHA), Alberto Aznar.

“Es tracta de la primera visita de la legislatura de la Direcció General de l’Habitatge del Govern del Botànic a Gandia. Hi hem tornat a posar damunt la taula les necessitats de la nostra ciutat i moltíssims projectes que estan en marxa. La bona notícia de l’encontre és que ja s’hi va treballar molt durant la darrera legislatura en solucions habitacionals i regeneració urbana per a Gandia”.

Morant ha recordat, per exemple, que de forma immediata es farà el repartiment de les 33 vivendes de la promoció de Simancas, que provenen d’una Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRUS) que l’Ajuntament va executar en companyia de la Generalitat. Precisament, el consistori ha presentat la proposta d’un altre ARRUS per al Raval. “I és que Gandia continua amb la seua ambició de seguir regenerant espais urbans i posant vivenda a l’abast de la ciutadania. La Generalitat ens té al costat per tal de continuar treballant en altres barris que volem classificar com a nuclis antics, com ara el Grau, Benipeixcar o Beniopa, i que en futures línies d’ARRUS podrien ser candidats”.

El govern local també s’ha mostrat a la disposició de la direcció general i de l’EVHA per a generar noves vivendes en solars municipals o de la Conselleria, com és el cas de Santa Anna o el sector les Foies.

Per la seua banda, Aznar ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i ha assegurat que la Direcció General continua en les mateixes línies de treball de la legislatura anterior: la mobilització de solars públics per a posar-los en marxa amb diferents fórmules de col·laboració público-privada per a promoure habitatge. També la col·laboració que està fent la Generalitat amb entitats bancàries per a que cedisquen habitatges que es destinen a atendre emergències habitacionals del veïnat. O l’activació de més ARRUS... “I qualsevol altra línia d’interès comú en relació a l’habitatge que puga fer que el veïnat de Gandia tinga garantit el dret fonamental a un habitatge digne”.

El director general de l’EVHA ha comentat també que el projecte de la cooperativa de vivendes a Santa Anna, innovador a Gandia, està en marxa.

La visita a Gandia forma part de les primeres visites “que des de la Direcció General de l’Habitatge estem realitzant a tots els ajuntaments per tal de mostrar-los la nostra col·laboració completa i veure les línies de treball que podem dur endavant”, ha recordat Azcárraga.

Finalment, la Directora General d’Emergència habitacional i Funció social de l’habitatge ha presentat la col·laboració que s’està mantenint amb CriteriaCaixa, “que esperem que tinga bons resultats. Per a Gandia representaria una partida molt important per a les actuacions d’emergència que malauradament encara s’estan produint”.