Homenatge als 20 anys de la Casa de Cultura de Gandia amb la penjada d´una pancarta commemorativa i reivindicativa de la Cultura

20/5/2020


El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, el director de la Casa de Cultura, Eudald González, i tècnics del departament, rendien ahir 19 de maig un homenatge en el 20 aniversari de la Casa de Cultura de Gandia amb una penjada de dues pancartes. “Fem una commemoració modesta i humil entenent les circumstàncies però aprofitem per reivindicar el paper de la cultura en esta situació de crisi, una cultura que necessita del suport institucional i per això reivindiquem i apostem per la cultura. I quan passe la situació de crisi del coronavirus farem un homenatge com cal, institucional, tant amb la primera alcaldessa que va inaugurar aquesta casa, així com tots els que ho han fet possible, des de la Fundació Bancaixa, als tècnics que m’acompanyen i aquells que han apostat per la cultura. Per tant, hui és un dia de celebració, de reivindicació”, ha assegurat el regidor.


Durant aquests 20 anys, aproximadament, 1,5 milions de persones han passat per la Casa de Cultura, on hi ha hagut vora 5.000 actes culturals. En aquest sentit, Nahuel González ha destacat que la Casa de Cultura “és un espai que ha sigut seu de grans actuacions, de grans artistes, de moments històrics de la nostra ciutat, la seu de la cultura a Gandia i un exemple de molt de treball, de molts regidors i alcaldes que independentment de la ideologia han apostat per la cultura i que han fet que Gandia siga ja una Capital Cultural Valenciana”.

 

Per la seua banda, Eudald González, ha recordat que un 19 de maig de fa 20 anys, “Aquest espai estava ple de gom a gom en un concert de Claudi Carbó per la inauguració de l’edifici”. El director ha destacat que “estem en un lloc estratègic des del punt de vista de la cultura valenciana i esperem que pugem celebrar com toca aquests 20 anys, quan puga ser, i que com a mínim es puga gaudir la casa uns altres 20 més”.