L' Actualitat de Gandia

Constitució de la tercera edició del Consell de la Infància de Gandia20 novembre 2020

El divendres 20 de novembre, celebrarem, de manera telemàtica, la constitució de la tercera edició del Consell de la Infància de Gandia i ens presentarem, de forma oficial i pública, a la ciutat de Gandia.

Hem triat aquest dia, perquè coincideix amb la data en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’anomenada Convenció sobre els Drets dels Infants en 1989. Aquesta Convenció va servir perquè tots els xiquets, xiquetes i adolescents del món tingueren el reconeixement d’una llei internacional obligatòria.

Amb la Constitució del Consell de la Infància de Gandia, es garanteixen, per tant, els drets dels xiquets i xiquetes d’opinar i de ser escoltats en els temes que els afecten, i també ajuda a la configuració d’una ciutat més democràtica i equitativa.
El Consell de la Infància de Gandia es va constituir, per primera vegada, el 20 de novembre de 2018. Actualment, està format per 32 consellers i conselleres de 5é i 6é de Primària dels 15 centres educatius de Gandia que han volgut adherir-se al programa impulsat des de la Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Gandia.

Així mateix, com que la situació actual no ens permet celebrar als carrers de Gandia aquest esdeveniment tant important amb vosaltres, hem preparat una divertida activitat on-line per treballar-la a casa o als vostres centres educatius.

L’activitat consta d’una cançó (adaptada als diferents nivells educatius) i d’una guia didàctica que vos servirà per treballar la psicomotricitat, els idiomes, el cant i la percussió corporal.

Els temes s’han enregistrat especialment per al Consell de la Infància de Gandia, dividits pels següents nivells educatius:
• 3 anys: Les gotetes d’aigua.
• 4 anys: La gallina Picatot.
• 5 anys: El joc dels animals.
• 1er i 2on primària: Piga la formiga.
• 3er i 4rt primària: Una de princeses.
• 5è i 6è primària: La Balena Malaena.

Al Canal de Youtube de Gandia Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Gandia estarà el concert virtual amb les cançons per poder escoltar-les, recordeu cada cançó té una guia didàctica baixa-te-la ací i també un video explicatiu

Canal Gandia ciutat saludable, llista Concert Virtual