Gandia comptarà al juny amb `Alfabetització Digital´, nou programa online d'orientació laboral

19/5/2020


Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica reforcen la seua lluita contra l'atur amb una nova edició del programa “Alfabetització Digital” per a orientar a persones en desocupació a reforçar les seues competències digitals per a la cerca d'ocupació.

La iniciativa es posarà en marxa en 25 ciutats de tot el país, repartides en 9 Comunitats Autònomes: Andalusia, Astúries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia, Navarra i Regió de Múrcia.  En la Comunitat Valènciana funcionarà a Gandia, Villena i Ontinyent.

 

Continguts i objectius

El programa de “Alfabetització Digital” comptarà amb 10 places, per a persones en situació de desocupació que vulguen reforçar les seues competències digitals, reciclar continguts i aprendre a manejar eines i aplicacions que les empreses demanden en les seues ofertes de treball.

Així, per exemple, aprendran a gestionar un compte de Gmail per a la cerca de treball; a usar eines com Drive per a emmagatzemar tota la seua documentació;  o aplicacions com Google Calendar o Trello per a dissenyar el seu pla de prospecció laboral.

Aprofundiran en el maneig de Paquet Office per a crear un currículum modern, una base de dades o una presentació professional. També coneixeran les oportunitats de les Xarxes Socials per a posicionar-te i trobar treball, especialment en LinkedIn.

 

Formació online i assessorament posterior

El programa començarà a finals de juny i es prolongarà fins a mitjans de juliol. A causa de la crisi sanitària del COVID-19, es desenvoluparà  en un format totalment digital, amb sessions virtuals amb els participants a través de diferents programes informàtics.  Posteriorment, les persones participants comptaran amb el suport i l'assessorament de tècnics d'ocupació per a aplicar els seus coneixements digitals en la seua prospecció laboral i impulsar els seus contactes amb empreses per a la seua inserció laboral.

 

Requisits per a participar

Poden participar homes i dones que es troben en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Poden tindre qualsevol nivell formatiu (sense estudis, ESO; Formació Professional, Batxillerat o graus universitaris) i procedir de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia.

Obert el termini d'inscripció

Les persones interessades a participar en l'activitat “Alfabetització Digital”, totalment gratuïta, disposen fins al 15 de juny per a realitzar la seua inscripció en la web www.lanzaderasconectaempleo.es

 

Entre totes les persones inscrites, es farà un procés de selecció per a triar als 10 participants finals. Aquest procés es realitzarà de manera online o telemàtica, amb entrevistes per videoconferència o telèfon, en funció de les necessitats o recursos de les persones apuntades al programa.

 

 

 

 

Per a més informació:

www.lanzaderasconectaempleo.es

 

www.urbalabgandia.com